Namaz s korenčkom in grahom

5. subregijski aktiv za zdravo prehrano

Po dvomesečnem premoru smo se članice aktiva sestale v gospodinjski učilnici na OŠ Stara Cerkev. V torek, 3. septembra 2015, so rdeča nit našega srečanje bili zelenjavni namazi. Pripravljale smo osem namazov: zelenjavni namaz s korenčkom in grahom, kremast korenčkov namaz, namaz z jajčevci, fižolov namaz, pašteta iz belega fižola, namaz iz pečenega korenčka, lečin namaz in namaz iz korenja in čičerike. Količino sestavin smo razpolovile. Dva izmed omenjenih namazov bomo v zimskih mesecih uvajali v šolske jedilnike.

Med degustacijo jedi je koordinatorica projekta predstavila rezultate ankete, ki smo jo v sklopu projekta izvedli junija na vseh petih partnerskih osnovnih šolah. Rezultate bomo upoštevale pri pripravi predlogov jedi za uvajanje in pri sestavi jedilnikov. Učenci so na vseh petih šolah za najljubšo zelenjavo izbrali korenček. Prav zato bomo uvajali kremast korenčkov namaz. Kot drugi namaz pa smo izbrale namaz iz korenja in čičerike, saj je po skladnosti načina priprave in okusa dobil največ točk.

IMG_0003 IMG_0004 IMG_0005 Kremast korenčkov namaz Lečin namaz Namaz iz korenja in čičerike Namaz iz pečenega korenčka Namaz s korenčkom in grahom Namaz z jajčevci Pašteta iz belega fižola
Risbe, ki krasijo naslovnico splente strani, so prispevali učenci OŠ Zbora odposlancev Kočevje, OŠ Ob Rinži Kočevje, OŠ Stara Cerkev, OŠ Dr. Ivan Prijatelj Sodražica in OŠ Fara. Vsem učencem in njihovim učiteljem se zahvaljujemo za sodelovanje.
To Top