Grozdna strjenka z breskovim konkasejem

Grozdna strjenka z breskovim konkasejem

10 rdečega grozdja

10 dag belega grozdja

3 dl alpske smetane

3 dag sladkorja

1 cl limoninega sirupa

1 vanili sladkor

2 dag želatine

Breskov kompot

malo jedilnega škroba

olje za modele

 

Želatino namočimo v mrzlo vodo.

Grozdju odstranimo peščevje. Zrežemo ga na četrtine. Stepemo smetano. Dodamo sladkor, sirup in vanili sladkor ter grozdje

Želatino raztopimo nad soparo. Dodamo nehaj žlic sladke smetane. Razmešamo. Zlijemo k mešanici in takoj zmešamo, da razporedimo želatino.

Takoj vlijemo v modele in postavimo na hladno. Hladimo minimalno 2 uri.

 

Konkase: na drobne kockice narezani breskvi prilijemo malo kompotne vode. Zavremo in vežemo s podmetom iz škroba, Toliko, da postane konkase gostljat.

 

Strjenko stresemo iz modelov in okrasimo s konkasejem.

Grozdna strjenka z breskovim konkasejem
Risbe, ki krasijo naslovnico splente strani, so prispevali učenci OŠ Zbora odposlancev Kočevje, OŠ Ob Rinži Kočevje, OŠ Stara Cerkev, OŠ Dr. Ivan Prijatelj Sodražica in OŠ Fara. Vsem učencem in njihovim učiteljem se zahvaljujemo za sodelovanje.
To Top