10 rdečega grozdja
10 dag belega grozdja
3 dl alpske smetane
3 dag sladkorja
1 cl limoninega sirupa
1 vanili sladkor
2 dag želatine
Breskov kompot
malo jedilnega škroba
olje za modele
Želatino namočimo v mrzlo vodo.
Grozdju odstranimo peščevje. Zrežemo ga na četrtine. Stepemo smetano. Dodamo sladkor, sirup in vanili sladkor ter grozdje
Želatino raztopimo nad soparo. Dodamo nehaj žlic sladke smetane. Razmešamo. Zlijemo k mešanici in takoj zmešamo, da razporedimo želatino.
Takoj vlijemo v modele in postavimo na hladno. Hladimo minimalno 2 uri.
Konkase: na drobne kockice narezani breskvi prilijemo malo kompotne vode. Zavremo in vežemo s podmetom iz škroba, Toliko, da postane konkase gostljat.
Strjenko stresemo iz modelov in okrasimo s konkasejem.
