Jabolčna pita

Jabolčna pita

Testo

30 dag moke

ščep soli

¼ vrečke pecilnega praška

18 dag masla

3 rumenjaki

8 dag sladkorja

limonina lupina

½ dl belega vina ali mleka

 

Nadev

10 dag dobre marmelade

70 dag jabolk

7 dag sladkorja

malo cimeta

 

Preliv

1 dl malinovega sirupa

3 dl vode

4 dag škroba

 

V sekljalnik denemo moko, sol, pecilni prašek, na kocke narezano maslo, sladkor in naribano limonino lupino. Vključimo da dobimo enotno sipko zmes. Stresemo na desko, dodamo ostale sestavine in na hitro zamesimo krhko testo. Za 1 uro postavimo v hladilnik.

Testo tanko razporedimo po okroglem pekaču. Premažemo z marmelado in lepo obložimo s krhlji jabolk.

Pečemo pri 180°C, 25 minut.

Medtem zavremo vodo in malinov sirup. Zgostimo s škrobom in ga takoj prelijemo po pečeni piti. Postavimo na hladno, da se ohladi. Hladno ponudimo.

Jabolčna pita
Risbe, ki krasijo naslovnico splente strani, so prispevali učenci OŠ Zbora odposlancev Kočevje, OŠ Ob Rinži Kočevje, OŠ Stara Cerkev, OŠ Dr. Ivan Prijatelj Sodražica in OŠ Fara. Vsem učencem in njihovim učiteljem se zahvaljujemo za sodelovanje.
To Top