Ješprenjevi ocvrtki  z blitvino omako

Ješprenjevi ocvrtki z blitvino omako

Sestavine:

8 dag ješprenja

1 lovorjev list

Majaron, sol, beli poper

2 žlici sončničnih semen

Drobtine

Olje za cvrenje

 

50 dag blitve

2 žlici oljčnega olja

Pol krompirja

Sol, muškat, česen

 

Priprava:

Namočen ješprenj skuhamo. V sekljalnik denemo sončnična semena. Sesekljamo. Dodamo odcejen ješprenj, majaron, sol in beli poper. Sesekljamo v enotno zmes. Če je masa pregosta ji dodamo smetano ali malo vode, ki je ostala od kuhanja ješprenjčka. S pomočjo drobtin oblikujemo ocvrtke. Ocvremo jih v vročem olju.

Blitvo. Narezano na drobne rezance zdušimo s česnom in peteršiljem na oljčnem olju. Naj prej dušimo stebla, nato le 2 minuti liste. Zmiksamo in zgostimo s kuhanim krompirjem.

 

 

Ješprenjevi ocvrtki  z blitvino omako
Risbe, ki krasijo naslovnico splente strani, so prispevali učenci OŠ Zbora odposlancev Kočevje, OŠ Ob Rinži Kočevje, OŠ Stara Cerkev, OŠ Dr. Ivan Prijatelj Sodražica in OŠ Fara. Vsem učencem in njihovim učiteljem se zahvaljujemo za sodelovanje.
To Top