Lečin namaz

Lečin namaz

Sestavine:

  • 150 g rdeče leče
  • ½ rdeče paprike
  • ½ žlice limoninega soka
  • 4 žlice ekstra deviškega olivnega olja
  • nekaj kapljic medu
  • sol
  • 2 stroka česna
  • nekaj vejic bazilike

 Priprava: 

Česen olupimo in razpolovimo.

Lečo s česnom pristavimo v 3,5 litra vode. Zavremo, pokrijemo in počasi kuhljamo 20 min, da leča že skoraj razpada. Vmes nekajkrat preverimo, če je v loncu še dovolj vode.

Lečo odstavimo in ohladimo.

 

Pol paprike razpolovimo, razsemenimo in drobno sesekljamo.

Baziliko osmukamo in drobno sesekljamo.

Ohlajeno lečo z oljem gladko pretlačimo s paličnim mešalnikom. Primešamo sesekljane papriko in baziliko, limonin sok, med in sol.

 

Lečo lahko nadomestimo z belim fižolom ali s čičeriko iz pločevinke.

 

Lečin namaz
Risbe, ki krasijo naslovnico splente strani, so prispevali učenci OŠ Zbora odposlancev Kočevje, OŠ Ob Rinži Kočevje, OŠ Stara Cerkev, OŠ Dr. Ivan Prijatelj Sodražica in OŠ Fara. Vsem učencem in njihovim učiteljem se zahvaljujemo za sodelovanje.
To Top