Visoke gredice OŠ Zbora odposlancev

Majska vrtna opravila na šolskih vrtovih

Počitnic je konec in nadaljuje se je delo na vrtovih naših šol. Naši vrtnarji so zavihali rokave in pričeli smo z majskimi saditvami.

Na OŠ Stara Cerkev smo posadili sadike cvetače, brstičnega ohrovta in listnatega ohrovta. Na vrtu zelo lepo uspeva česen, jagode lepo cvetijo in ven je pokukala tudi čebula.

Na OŠ Ob Rinži je vzklil grah, zato smo mu za oporo zapičili vejice. Posadili smo sadike pora in pri tem so nas obiskali tudi učenci prvega razreda. S pomočjo otrok smo zasadili zelje, cvetačo, zeleno in ohrovt. Sadik je bilo veliko, ker pa so nam pomagale pridne roke učencev vrtnarskega krožka, je bilo delo hitro končano.

Na OŠ Zbora odposlancev so otroci posadili v gredice sadike cvetače, brstičnega ohrovta in listnatega ohrovta. V zeliščno gredico smo dodali še sadiko melise in žajblja. Otroci so Izdelali  tablice z imeni zelišč in tako označili zelišča v zeliščni gredi.

V maju bomo imeli veliko dela, saj nas na vseh vrtovih čaka zasaditev ostalih sadik.

Visoke gredice OŠ Zbora odposlancev Vrt OŠ Ob Rinži - grah, por Vrt OŠ Ob Rinži - zelja, cvetača, ohrovt Vrt OŠ Stara Cerkev
Risbe, ki krasijo naslovnico splente strani, so prispevali učenci OŠ Zbora odposlancev Kočevje, OŠ Ob Rinži Kočevje, OŠ Stara Cerkev, OŠ Dr. Ivan Prijatelj Sodražica in OŠ Fara. Vsem učencem in njihovim učiteljem se zahvaljujemo za sodelovanje.
To Top