Mesna pita iz kvašenega testa

Mesna pita iz kvašenega testa

Testo

30 dag polnozrnate moke

kvas

Zamesimo mehko kvašeno testo iz 30 dag polnozrnate moke.

 

Nadev

1 čebula

olje za praženje

30 dag mletega mešanega mesa

1 strok česna

10 dag gomolja zelene

10 dag korenja

10 dag rumene kolerabe

sol

majaron

3 dag pinjol

3 dl kisle smetane

2 jajci

4 paradižniki

 

Na prepraženi čebuli zdušimo meso (15 minut). Med dušenjem dodamo naribano zelenjavo, sol in majaron ter česen. Po 15 minutah posodo odkrijemo in izparimo vso tekočino. Primešamo popražene in nasekljane pinjole.

Testo oblikujemo po pekaču 0,5 cm na debelo. Počakamo 10 minut.  Potresemo z mesnim nadevom. Robove pustim prazne (1 cm). Polijemo z mešanico smetane in jajca. Po vrhu naložimo paradižnike narezane na kolobarje. posolimo.

Pečemo 15 minut pri 200°C.

 

Mesna pita iz kvašenega testa
Risbe, ki krasijo naslovnico splente strani, so prispevali učenci OŠ Zbora odposlancev Kočevje, OŠ Ob Rinži Kočevje, OŠ Stara Cerkev, OŠ Dr. Ivan Prijatelj Sodražica in OŠ Fara. Vsem učencem in njihovim učiteljem se zahvaljujemo za sodelovanje.
To Top