Namaz iz pečenega korenčka

Namaz iz pečenega korenčka

Sestavine:

  • 350 g korenčka
  • 1 dl ekstra deviškega olivnega olja
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • 3 žlice sezamovih semen
  • 2 žlici sončničnih semen
  • sol
  • 3 stroki česna

Priprava: 

Pečico segrejemo na 200 °C.

Česen olupimo in stremo, ne pretlačimo.

Korenček očistimo in položimo v manjši pekač. Dodamo strt česen, korenček pa pokapljamo z 2 žlicama olivnega olja. Pekač pokrijemo z alu folijo, potem pa ga za 20 min položimo v segreto pečico, da se korenček zmehča.

V suhi ponvi pristavimo sezam in sončnično seme. Med pogostim mešanjem ju prepražimo do zlato rumene barve.

Ponev odstavimo, semena pa ohladimo.

Ohlajena semena v električnem mlinčku zmeljemo v fin prah. Prahu prilijemo malo olivnega olja in mešamo, da dobimo teksturo paste.

Pečena korenček in česen gladko zmešamo s paličnim mešalnikom. Prilijemo olje, pasto iz semen, balzamični kis, sol. Vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom.

 

Namaz iz pečenega korenčka
Risbe, ki krasijo naslovnico splente strani, so prispevali učenci OŠ Zbora odposlancev Kočevje, OŠ Ob Rinži Kočevje, OŠ Stara Cerkev, OŠ Dr. Ivan Prijatelj Sodražica in OŠ Fara. Vsem učencem in njihovim učiteljem se zahvaljujemo za sodelovanje.
To Top