Namaz z jajčevci

Namaz z jajčevci

Sestavine:

  • jajčevci: 2 kosa
  • (sir, feta) skuta: 200 g
  • česen: 2 stroka
  • peteršilj, svež: 4 jž
  • olje, oljčno
  • limona, sol
  • poper, črni

 

Priprava:

Jajčevec nareži na rezine in jih popeči na žaru ali v ponvi, na oljčnem olju. Če se želiš znebiti solanina, rezine pred pečenjem nasoli, obteži za 15 minut in iztisni sok.

V mešalniku nasesekljaj česen, peteršilj, feta sir, popečene jajčevce in dodaj limonin sok ter ščepec popra. Mešaj oz. spasiraj, dokler masa ni popolnoma homogena. Postrezi kot prilogo, omako ali namaz na kruhu.

 

Namaz z jajčevci
Risbe, ki krasijo naslovnico splente strani, so prispevali učenci OŠ Zbora odposlancev Kočevje, OŠ Ob Rinži Kočevje, OŠ Stara Cerkev, OŠ Dr. Ivan Prijatelj Sodražica in OŠ Fara. Vsem učencem in njihovim učiteljem se zahvaljujemo za sodelovanje.
To Top