Pašteta iz belega fižola

Pašteta iz belega fižola

Sestavine:

  • 225 g suhega belega fižola
  • 1 žlica ekstra deviškega olivnega olja
  • 2 žlički limoninega soka
  • 1 žlička soli
  • beli poper v zrnu
  • 2 stroka česna
  • 1 lovorov list
  • 2 žlici sesekljane mete
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja

 

Priprava:

Fižol odcedimo in pristavimo v hladni vodi. Nato ga zavremo in kuhamo 10 minut.

Fižol odcedimo in znova pristavimo v hladni vodi. Dodamo lovorov list in fižol skuhamo do mehkega.

Česen olupimo in drobno sesekljamo.

Kuhan fižol ocedimo (lovor odstranimo) in stresemo v multipraktik. Prilijemo 0,6 decilitra vode od kuhanja fižola ter dodamo olje, limonin sok, sol, sveže mlet poper ter sesekljane česen, meto in peteršilj. Zmiksamo v povsem gladko pašteto.

Po okusu dodamo olje ali/in začimbe oz. zelišča.

Pašteta iz belega fižola
Risbe, ki krasijo naslovnico splente strani, so prispevali učenci OŠ Zbora odposlancev Kočevje, OŠ Ob Rinži Kočevje, OŠ Stara Cerkev, OŠ Dr. Ivan Prijatelj Sodražica in OŠ Fara. Vsem učencem in njihovim učiteljem se zahvaljujemo za sodelovanje.
To Top