Urejanje vrtov pri partnerskih osnovnih šolah_april 2016

Pomlad na šolskih vrtovih

April se je prevesil v drugo polovico. Vreme nam malo nagaja, vendar smo kljub temu pridni in delo na vrtovih napreduje.

Na OŠ Stara Cerkev smo okopali zeliščno gredico. Bilo nas je veliko in smo delo hitro opravili. Ogledali smo si, kako napreduje naš zelenjavni vrt. Jagode že veselo cvetijo in komaj čakamo, da bo čas za zasaditev sadik.

Na OŠ Ob Rinži smo posadili čebulo.  Prav tako smo dali v zemljo šparglje. Pri slednjem opravilu so otroci vložili veliko truda. Zasejali smo rdečo peso in pripravili luknje za zasaditev jagodičevja. Ker je vreme zelo muhasto in hladno smo saditev prestavili na čas po prvomajskih počitnicah.

Na OŠ Zbora odposlancev smo si z otroci ogledali, kaj nam je ostalo od zelišč, ki so jih lani sadili v gredice. Dodali so še zemlje v visoko gredo. Tako pripravljene gredice čakajo na toplejše dni, ko bomo lahko sadili prve sadike.

Urejanje vrtov pri partnerskih osnovnih šolah_april 2016
Risbe, ki krasijo naslovnico splente strani, so prispevali učenci OŠ Zbora odposlancev Kočevje, OŠ Ob Rinži Kočevje, OŠ Stara Cerkev, OŠ Dr. Ivan Prijatelj Sodražica in OŠ Fara. Vsem učencem in njihovim učiteljem se zahvaljujemo za sodelovanje.
To Top