Slike predvanja prehrana_Sodražica_Sveti Gregor

Predavanja o zdravi prehrani

V sklopu projekta Zdravko izvajamo za učence naših partnerskih osnovnih šol v tekočem šolskem letu predavanja o zdravi prehrani. Kontaktne ure v razredu izvaja na OŠ Ob Rinži, na OŠ Zbora odposlancev, na OŠ Stara Cerkev in na OŠ Sodražica naša zunanja sodelavka Tina Okoren. Učence seznanja z jedmi, ki jih v sklopu projekta uvajamo v šolske jedilnike, govori z njimi o pomenu zdrave prehrane in o pravilni hidraciji. S praktičnimi prikazi in s slikovnim materialom uspešno motivira učence k sodelovanju. Spoznali so prehransko piramido in se počili o prehranskem semaforju. Najljubše in najslajše pa je učencem takrat, ko tudi kaj skuhajo in se tako na zelo zanimiv način poučijo o pomenu zdrave prehrane. Tako so imeli nekateri učenci priložnost pripravljati proseno kašo, drugje pa so pripravljali zelenjavne kolačke. Na podružnični šoli Sveti Gregor OŠ Sodražica pa so učenci živila delili glede na prehransko piramido in glede na vsebnost sladkorja.

Predavanje-uvajanje zdrave prehrane_OPB Sodražica_november 2015 Slike predvanja prehrana_Sodražica_Sveti Gregor Podružnična šola Sv. Gregor DSCN1033
Risbe, ki krasijo naslovnico splente strani, so prispevali učenci OŠ Zbora odposlancev Kočevje, OŠ Ob Rinži Kočevje, OŠ Stara Cerkev, OŠ Dr. Ivan Prijatelj Sodražica in OŠ Fara. Vsem učencem in njihovim učiteljem se zahvaljujemo za sodelovanje.
To Top