Skutina pita

Skutina pita

Testo

7 plasti vlečnega testa

6 dag masla

 

Nadev

50 dag skute

3 jajca

2 dl mleka

0,5 dl olja

sol

 

V manjši okrogel ali oglat pekač denemo 2 plasti testa. Testo mora gledati čez rob pekača. Vsaka plast naj bo mazana s topljenim maslom. Preko zlijemo nadev (vse sestavine razžvrkljamo s stepalnikom). 3 plasti testa natrgamo in jih drugo za drugo umešamo v nadev v pekaču. Pokrijemo z eno plastjo testa. Pokapamo jo s topljenim maslom. Robove zavihamo preko položene plasti. Nato pokrijemo še s preostalim testom. Zavihamo ga za robove. Pokapamo z maslom.

Pečemo 30 minut pri 175°C.

Pred serviranjem počakamo, da se pita sesede, nato ponudimo.

Skutina pita
Risbe, ki krasijo naslovnico splente strani, so prispevali učenci OŠ Zbora odposlancev Kočevje, OŠ Ob Rinži Kočevje, OŠ Stara Cerkev, OŠ Dr. Ivan Prijatelj Sodražica in OŠ Fara. Vsem učencem in njihovim učiteljem se zahvaljujemo za sodelovanje.
To Top