Vrt OŠ Stara Cerkev

Urejanje in zasaditev šolskih vrtov

Prišel je april in z njim sončni in topli spomladanski dnevi. S pomladjo se pričnejo tudi prva dela na vrtovih. Tako nam je hišnik prelopatal vrtiček pri OŠ Stara Cerkev. Opleli in okopali smo jagode in česen, ki so nam ostali od lanskega leta. Uredili smo gredico, na katero so otroci zasadili čebulo in pustili prostor za zasaditev sadik solate. Ker je tudi čas za sajenje krompirja, smo na vrt zasadili dve vrsti krompirja.  Otroci, ki sodelujejo v vrtnarskem krožku, so bili zelo pridni in delavni, tako da smo sejanje opravili brez težav.

Na OŠ Ob Rinži sta vrtova zorana in pofrezana. S pomočjo šolske vrtnarke smo pripravili setveni načrt. Na tako pripravljenih vrtovih smo z otroci, ki sodelujejo pri vrtnarskem krožku, sejali bob in grah. Otroci so se razdelili po parih in delo je steklo kot po maslu. Naslednji dan so na šoli organizirali naravoslovni dan. Tako smo imeli priložnost, da smo s pomočjo učencev iz 7. razreda posadili krompir.

Na OŠ Zbora odposlancev učenci vrtnarijo na visokih gredah. Da bi se lahko pričelo saditi, je tudi v visokih gredah potrebno pripraviti zemljo in urediti grede. Tako smo odstranili vse ostanke lanskih rastlin in dodali nekaj nove zemlje. Preuredili smo gredico z zelišči in jagodami. Prav tako smo česen, ki smo ga lani sadili in je letos zelo lepo pognal, presadili v eno gredico. Tako pripravljene gredice sedaj čakajo na maj, ko bo dovolj toplo, da bomo zasadili nove sadike.

Vrt OŠ Ob Rinži Vrt OŠ Stara Cerkev Visoka greda OŠ Zbora odposlancev
Risbe, ki krasijo naslovnico splente strani, so prispevali učenci OŠ Zbora odposlancev Kočevje, OŠ Ob Rinži Kočevje, OŠ Stara Cerkev, OŠ Dr. Ivan Prijatelj Sodražica in OŠ Fara. Vsem učencem in njihovim učiteljem se zahvaljujemo za sodelovanje.
To Top