IMG_0097

Zaključna konferenca projekta Zdravko

V petek, 17. junija 2016, je v Kulturnem centru Kočevje potekala zaključna konferenca projekta Zdravko. Namen konference je bil vsem deležnikom in širši javnosti predstaviti aktivnosti, rezultate in smernice projekta, ki so nastali v leto in pol trajajočem obdobju.

Prireditev se je pričela z nastopom treh učenk OŠ dr. Ivan Prijatelj Sodražica, ki so zapele pesem Zdravko. Sledil je uvodni nagovor direktorice Ljudske univerze Kočevje, Maje Rupnik. Za njo je prevzela besedo koordinatorica projekta Sonja Hribar, ki je prisotnim predstavila cilje projekta, glavne aktivnosti in dosežene rezultate. V nadaljevanju programa je vodja prehrane OŠ Ob Rinži Kočevje, Laura Javoršek, predstavila uvajanje novih jedi v šolske jedilnike partnerskih osnovnih šol in izpostavila ključne dejavnike, ki vplivajo na uspešno uvajanje. Ob koncu prvega dela prireditve so nam učenke OŠ dr. Ivan Prijatelj Sodražica v spremstvu učiteljice Maje Žitnik predstavile sodelovanje na popoldanskih kuharskih delavnicah za učence in starše.

Drugi del konference smo pričeli aktivno. Zunanja sodelavka Julija Valentič, ki je v času projekta skrbela za uvajanje gibalnega odmora na treh partnerskih osnovnih šolah, je poskrbela za slikovito predstavitev omenjene aktivnosti. Na odru so se ji pridružili trije učenci OŠ Zbora odposlancev Kočevje in prikazali pravilno izvedbo vaj, ki so jih učenci na vseh petih šolah izvajali skozi minulo šolsko leto. Sledila je predstavitev koordinatorice projekta Sonje Hribar o vzpostavitvi in urejanju šolskih vrtov, ki smo jih v sklopu projekta postavili, zasadili in vzdrževali na območju treh partnerskih osnovnih šol.  Predstavila je tudi osnutek smernic projekta, ki bodo služile kot oporne točke za uvajanje projekta v druga šolska okolja. Nato so se nam na odru pridružili učenci vrtnarskega krožka OŠ Ob Rinži Kočevje. Zaigrali so nam zgodbico Repa velikanka in nam tako na malo drugačen način predstavili delo na vrtu.

V času izvajanja projekta je potekalo veliko različnih aktivnosti, ki pa bi jih s težavo usklajevali, če nam ob strani ne bi stali ravnatelji partnerskih osnovnih šol. Tako smo del konference namenili tudi njihovi predstavitvi sodelovanja šol skozi celoten projekt. Besedo sta tukaj prevzela ravnatelj OŠ Zbora odposlancev Kočevje, Peter Pirc in ravnateljica OŠ Stara Cerkev, Sonja Veber.

Konferenco smo zaključili z nastopom učencev OŠ Fara, ki so nam v spremstvu učitelja Uroša Obranoviča zapeli pesem Sadje in zelenjava pesem je prava. Pesem je nastala v sklopu tehniška dne na OŠ Fara, ki smo ga znotraj projekta Zdravko izvajali na vseh partnerskih osnovnih šolah.

Prireditev sta uspešno in z veliko mero profesionalnosti izpeljala Žiga Murn Lindič, učenec OŠ Zbora odposlancev Kočevje in Špela Vovko, učiteljica na OŠ Ob Rinži Kočevje.

Po uradnem delu prireditve je sledila pogostitev v predprostoru KC Kočevje.

O naši zaključni konferenci so pisali na spletni strani Radia Krka: http://www.radiokrka.com/poglej_clanek.asp?ID_clanka=193134  in v časopisu Dolenjski list z dne 30. 6. 2016: http://zdravko-luk.si/wp-content/uploads/2016/06/Dolenjski-list_zaključna-konferenca_30.6.2016.pdf, julija pa je tudi časopis Kočevska objavil naš prispevek o zaključni konferenci. Prispevek si lahko preberete na strani 25.

IMG_0003 IMG_0005 IMG_0013 IMG_0021 IMG_0027 IMG_0028 IMG_0031 IMG_0038 IMG_0044 IMG_0046 IMG_0053 IMG_0057 IMG_0060 IMG_0062 IMG_0064 IMG_0067 IMG_0083 IMG_0089 IMG_0097 IMG_0105 IMG_0107 IMG_0115 IMG_0153 IMG_9977 IMG_9988 LE3A3421 IMG_0006
Risbe, ki krasijo naslovnico splente strani, so prispevali učenci OŠ Zbora odposlancev Kočevje, OŠ Ob Rinži Kočevje, OŠ Stara Cerkev, OŠ Dr. Ivan Prijatelj Sodražica in OŠ Fara. Vsem učencem in njihovim učiteljem se zahvaljujemo za sodelovanje.
To Top